iPhone'daki Fotoğrafları Gizleme ve Yeniden Gizleme
Arama Sonuçlarını Almak İçin Buraya Yazın!

iPhone'daki Fotoğrafları Gizleme ve Yeniden Gizleme

Apple, iOS'ta iki seviyeli fotoğraf gizleyerek iPhone kullanıcılarının görüntüleri görünümden kolayca kaldırmasına veya daha ileri gitmesine ve gizli albümü gizlemesine olanak tanıdı.


Bir iPhone kullanıcısının fotoğrafları evdeki veya işyerindeki diğerlerinden gizli tutmak istediği zamanlar olabilir ve Apple, yöntem bilindiğinde bunu oldukça kolaylaştırır. Birçok iOS özelliğinde olduğu gibi, daha az sıklıkla ortaya çıkan görevler biraz yoldan çıkarılır. Gizli fotoğraflar için durum böyledir ve amacın onları gizli tutmak olduğu göz önüne alındığında, özelliğin büyük, renkli bir düğme olarak sunulmaması da iyidir.

Apple, 2014'te iOS için Fotoğraflar'ı piyasaya sürdü ve daha garip olan iPhoto uygulamasının yerini alarak 2015'te hızlıca Mac'e taşıdı. 2016'da Fotoğraflar, bir ekrana dahil olan veya ekrana çıkan her Apple cihazı için varsayılan fotoğraf uygulaması haline gelen tvOS için piyasaya sürüldü. Aynı Apple Kimliği ile giriş yapılan tüm aygıtlarda otomatik olarak eşzamanlanan iCloud fotoğraflarıyla, evin her yerinde, yolda ve işte fotoğrafları kaydetmek ve bunlara erişmek kolaydır. Fotoğraflar potansiyel olarak her yerde göründüğünden, Apple erişimi bir şekilde sınırlama ihtiyacını fark etti.

Bir iPhone'daki fotoğrafları gizlemek, nereye bakılacağını bildiğinde gerçekten oldukça kolaydır. Tek bir fotoğraf, Fotoğraflar uygulamasında açılarak ve ardından yukarıdan yukarı doğru bir ok çıkıntılı boş bir sayfaya benzeyen paylaşım menüsü simgesine dokunarak gizlenebilir. Paylaşım menüsünde, 'Gizle' etiketli bir seçenek olmalıdır. Bu seçeneğin seçilmesi mevcut fotoğrafı ana görünümden çıkaracaktır. Fotoğraflar uygulamasında ızgara görünümüne gidip "Seç" düğmesine ve ardından ana görünümden kaldırılacak her bir fotoğrafa dokunarak birden çok fotoğraf gizlenebilir. Bir fotoğraf seçildiğinde, görüntünün sağ altında mavi bir onay işareti görünecektir. Fotoğrafları seçtikten sonra, paylaşım menüsünü açıp "Gizle" ye dokunmak, ana görünümden bir onay işaretiyle birlikte tüm fotoğrafları kaldırır.

iPhone’un Gizli Albümü
İPhone fotoğrafları gizlendiğinde ana görünümden kaldırılır, ancak yine de 'Gizli' adlı bir fotoğraf albümünde bulunabilir. Gizli olarak etiketlenmiş bir albümde gizli olması gereken resimleri basitçe yerleştirmek, istenenden daha fazla şüphe uyandırabilir, ancak Apple bunu düşündü ve ikinci bir gizleme seviyesi sağladı. Gizli albüm, albümün kendisi gizlenene kadar diğer albümler gibi davranır ve bu, Ayarlar uygulamasından yapılabilir. Sadece Ayarlar'ı açın ve sol kenar çubuğunda Fotoğraflar seçeneklerini bulun, ardından "Gizli Albüm" seçeneğini kapatın. Bu, fotoğrafları silmez, bunun yerine albümü Fotoğraflar uygulamasında görünümden kaldırır.

Sınırlı bir kitleye uygun olan sürpriz fotoğraflar veya fotoğraflar, yanlışlıkla görüntüleme veya doğrudan gözetlemeden gizlendiğinde, albüm ve tek tek fotoğraflar için bunun nasıl geri alınacağını anlamak önemlidir. Süreç aynı ama tersi. Gizli albüm, Ayarlar uygulamasında tekrar açılarak ortaya çıkarılabilir. Ardından Fotoğraflar uygulamasında, "Albümler" sekmesinin altındaki "Son Silinenler" in hemen üstündeki "Gizli" etiketli albümü bulun. Gizli fotoğrafları görmek için gizli albüme gidin. Herhangi bir iPhone fotoğrafını ana görünüme geri döndürmek için, bir veya daha fazlasını seçin ve paylaşım menüsünde 'Göster'i seçin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

Below Post Ad

Reklam Alanı