Windows 10 fabrika ayarlarına sıfırlama
Arama Sonuçlarını Almak İçin Buraya Yazın!

Windows 10 fabrika ayarlarına sıfırlama

Bilgisayarınız normalden daha yavaş çalışıyor mu? Bazı programlar düzgün çalışmıyor mu? Bu, bilgisayarınızla ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Yerel bilgisayar onarım yerinize getirmek yerine, fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak işleri düzeltebilirsiniz.


Eğer öyleyse, bilgisayarınızı en iyi durumda tutarken onarım maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Sıfırlama Nedir?
Techopedia, fabrika ayarlarına sıfırlamayı, kullanıcı verilerini bir elektronik cihazdan kaldırmak ve fabrika ayarlarına geri yüklemek olarak tanımlar. Genellikle, insanlar bir sorunu gidermek veya tüm verilerini makineden kaldırmak için bilgisayarlarını fabrika ayarlarına sıfırlarlar.

Neden Bilgisayarınızı Fabrika Ayarlarına Sıfırlayın
Çoğu insan bilgisayarlarını yalnızca sorun yaşadıklarında veya artık ihtiyaç duymadıklarında fabrika ayarlarına sıfırlarken, her altı ayda bir olduğu gibi daha sık yapmak için bir durum vardır.

Bilgisayar kullanma gibi bir çok veriye işlemi sırasında kullanmak için saklar. Word veya Google Dokümanlar, e-tablolar ve indirilen fotoğraflar gibi bazı verileri depolamayı seçiyoruz. Ancak, bilgisayarlarımızın bizden habersiz sakladığı uzun bir veri listesi var. Bu içerir:
    Tarama geçmişi
    Arama geçmişi
    Sosyal medya paylaşımları
    Belge otomatik kaydetme
    Geçici yedekleme dosyaları

Tüm bu verileri depolamak bilgisayarınızın çalışması için yararlı olsa da, bazı sorunlara yol açabilir. Zamanla, veri birikimi tüm sisteminizi yavaşlatacak ve bu da bazı hayal kırıklıklarına yol açacaktır. Ancak, bu veriler kötü amaçlı yazılım, casus yazılım veya bilgisayar korsanları tarafından çalınmaya karşı daha savunmasız olduğu için hayal kırıklığı endişelerinizin en küçüğüdür.

Bu nedenle, bilgisayarınızın düzenli olarak sert bir şekilde sıfırlanması performansını ve güvenliğini artırabilir.

Windows 10 Fabrika Ayarlarına Sıfırlama
Yılından bu yana fabrika sıfırlama senin bilgisayar-ecek silmek tüm verileri, en iyisi için geri dedi veri önce başlayan sıfırlayın.

Tüm verilerinizi yedekledikten sonra, Microsoft Windows 10'da masaüstünüzü veya dizüstü bilgisayarınızı sıfırlamak için aşağıdaki adımları izleyin:
    Başlat menüsünü açmak için görev çubuğunun ön ucunda bulunan Windows logosu olan Başlat düğmesine basın.
    Başlat menüsünün sol alt köşesindeki ayarlar dişli simgesini seçin. Bu bir Ayarlar penceresi açacaktır.
    Ayarlar penceresinde güncelleme ve Güvenlik seçeneğini seçin.
    Sol sütundan Kurtarma sekmesini seçin. Bu, ayarlar penceresinde Kurtarma sayfasını açacaktır.
    Bu bilgisayarı Sıfırla başlığının altındaki Başlat düğmesine basın. Bu, bu PC'yi Sıfırla penceresini açacaktır.
    Bu bilgisayarı Sıfırla penceresinde iki seçenek göreceksiniz: dosyalarımı Sakla ve her şeyi Kaldır. Dosyalarımı Sakla seçeneği, uygulamaları ve ayarları varsayılan yapılandırmalarına geri döndürürken kişiselleştirilmiş dosyalarınızı bozulmadan bırakacaktır. Her şeyi Kaldır seçeneği, Windows 10'u fabrika ayarlarına döndürür.


Vaktinden önce karar vermeniz gereken en önemli şeylerden biri: dosyalarınızı saklamak mı yoksa her şeyi kaldırmak mı?

Dosyalarınızı saklamayı veya silmeyi seçtikten sonra, bu bilgisayarı Sıfırla penceresi, sıfırlamayı onayladıktan sonra ne olacağını gösterecektir. İşleme devam etmek için İleri'yi seçin. Önceki seçeneğe dönmek için Geri seçeneğini belirleyin. İşlemi sonlandırmak için İptal'i seçin.
    
Fabrika ayarlarına sıfırlamayı başlatmak için Sıfırla'yı seçin.

Bilgisayarınız kilitliyse veya Windows düzgün şekilde önyükleme yapmıyorsa, Gelişmiş Başlangıç aracında "Sorun Giderme" yi seçerek bu PC'yi Sıfırla penceresine gidebilirsiniz. Gelişmiş Başlangıç aracına şu adresten ulaşabilirsiniz:

Shift tuşunu basılı tutarken bilgisayarı yeniden başlatma veya
Güç-bilgisayarı üç kez Bisiklete binme

Ne Kadar Sürer?
Fabrika ayarlarına sıfırlama süresi, ne kadar verinin sıfırlanması gerektiğine bağlı olarak değişir. Bu varyansa rağmen, techrepublic, dosyalarımı Sakla seçeneğini belirlerken iki saat ve her şeyi Kaldır seçeneğini belirlerseniz dört saate kadar tahmin eder.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Burada Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

Reklam Alanı