Konumunuzu Belli Etmeyin Geçmiş Tweetlerden Konum Etiketleri Nasıl Kaldırılır

0

Twitter, konumunuz hakkında beklediğinizden daha fazla bilgi paylaşır. Konum bilginizi geçmiş gönderilerden nasıl kaldıracağınız aşağıda açıklanmıştır...


Twitter'da konumunuzu etkinleştirmek veya genel alanınızı bir tweet'te paylaşmak yeterince zararsız görünüyor, ancak her ikisi de bazı ciddi gizlilik endişelerini beraberinde getirebilir.

Neyse ki, konum bilginizi gelecekteki ve hatta geçmiş gönderilerden kaldırabilirsiniz.

İşte tweet'lerde konumunuzu paylaşma ve tüm geçmiş tweet'leriniz de dahil olmak üzere Twitter'daki gönderilerden coğrafi etiketlemeyi nasıl kaldıracağınız hakkında bilmeniz gerekenler…

Twitter Hangi Konum Bilgilerini Topluyor?
Twitter uygulamasında konum paylaşımı varsayılan olarak kapalıdır, ancak bir kez etkinleştirdiğinizde, kesin konum izinlerini etkinleştirirseniz platform kesin GPS konumunuzu toplayabilir.

Bunu, tweetlerinize ekleyebileceğiniz yakındaki konumların bir listesini sağlamak için yapar. Bu, tanınmış bir alışveriş merkezi, büyük bir şehir veya ünlü bir simge yapı gibi halka açık bir yerde olduğunuzda kullanışlıdır.

Ancak, tweet'inizde GPS konumunuzu göremeseniz de, Twitter Yardım Merkezi'ne göre Twitter API'sı aracılığıyla bulunabilir . Yani evden tweet atıyorsanız, bu daha büyük bir gizlilik endişesi haline gelir.

Endişe, Twitter Safety'nin konum paylaşımı, riskleri ve platformun çatışma bölgelerinde veya yüksek riskli alanlarda kullanılmasıyla ilgili bir başlıkta konum etiketlerinin nasıl kaldırılacağı hakkında birkaç tweet içermesine yetecek kadar büyük. Şirket, konuyu Ukrayna ihtilafı ışığında paylaştı.


Konum bilgilerini devre dışı bırakmak , kullanıcılara verdiğimiz Twitter gizlilik ipuçlarından yalnızca biridir .

Konumunuzu Twitter ile Paylaşmayı Nasıl Durdurursunuz?
Konumunuzu Twitter ile paylaşmayı durdurmak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey uygulamanın konum izinlerini kaldırmaktır. Bunu hem Twitter uygulamasının içinden hem de telefon ayarlarından yapabilirsiniz. Her ikisini de yapmanızı öneririz.

Uygulamada Twitter ile konum paylaşımını devre dışı bırakmak için şu adımları izleyin:
    Profil resminize dokunun.
    Ayarlar ve gizlilik > Gizlilik ve güvenlik öğesini seçin .
    Konum bilgileri sekmesine ilerleyin .
    Konum erişimini devre dışı bırakmak için kesin konuma göre kişiselleştir için kaydırıcıya dokunun.

Uygulamanın konumunuza hâlâ erişimi olmadığından emin olmak için telefonunuzun uygulama izin ayarlarını da kontrol etmeniz önerilir.

Tam menüler, işletim sisteminize ve telefon üreticinize bağlı olacaktır, ancak telefonunuzun Ayarlar ve ardından Gizlilik ayarlarına gidebilirsiniz. İzin yöneticinize gidin ve Twitter'ı seçin .

Ardından Konum iznini İzin verme olarak ayarlayın ve Kesin konumu kullan seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun . Bu, Twitter'ın artık mobil uygulamadaki konumunuza erişmesini engelleyecektir.

Siteye PC'nizden de erişiyorsanız, sitenin tarayıcı sürümünün konum izinlerini de kontrol etmeniz gerekecektir. GPS konumunuzu toplamasa da, Twitter'ın tarayıcı sürümü geçmiş konumlarınızın geçmişini içerebilir.

Web için Twitter'da konum erişimini devre dışı bırakmak için şu adımları izleyin:
    Hesap menüsünü getirmek için sitenin solundaki Daha Fazla seçeneğini tıklayın .
    Ayarlar ve gizlilik öğesini seçin .
    Gizlilik ve güvenlik öğesini seçin , ardından Konum bilgilerine gidin ve sekmeyi seçin. 


Ayrıca , Twitter'ın ziyaret ettiğiniz yerleri takip etmemesi için, bulunduğunuz yerlere göre Kişiselleştir'in etkinleştirilmediğinden emin olun .

Web sitesinin konumunuza erişimini devre dışı bırakmak için URL çubuğunuzdaki konum pinini seçin ve sitenin konumunuza erişmesini engelleme seçeneğini belirleyin.

Geçmiş Tweetlerden Konum Nasıl Kaldırılır

Artık Twitter'ın konumunuza erişimini kaldırdığınıza göre, geçmiş tweet'lerinizden konum bilgisini kaldırabilirsiniz.

Bu, gizliliğinizi korumak için iyi bir adım olsa da, kusurları da yok değil. Twitter'ın belirttiği gibi, "Twitter'da konum bilgilerinin silinmesi, bilgilerin üçüncü taraf uygulamalardaki veya harici arama sonuçlarındaki verilerin tüm kopyalarından kaldırılacağını garanti etmez".

Bu aynı zamanda DM'lerinizde paylaştığınız konumları da kaldırmaz; bunları kendiniz silmeniz gerekir. Ayrıca, Twitter web sitesini kullanarak yalnızca tüm geçmiş tweetlerinizden konum bilgilerini silebilirsiniz. Bu seçenek Twitter uygulamasında mevcut değildir.

Artık tüm uyarıları bildiğinize göre, eski tweet'lerden konum bilgilerinizi nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:
    Diğer'i seçerek soldaki gezinme menüsünü açın .
    Ayarlar ve gizlilik'e tıklayın , ardından Gizlilik ve güvenlik'e gidin .
    Ardından Konum bilgisi sekmesini seçin ve ardından Tweetlerinize konum bilgisi ekleyin


Tweetlerinize eklenmiş tüm konum bilgilerini kaldırma seçeneğini göreceksiniz . Bunu seçin ve ardından Twitter sizden onaylamanızı istediğinde Sil'i seçin.


Bu, tüm geçmiş tweetlerinizden konumu kaldırma sürecini başlatacaktır. Twitter, bunun biraz zaman alabileceğini ve anlık olmadığını belirtiyor.

Kullanıcılar için özel erişimi iyileştirmeye yönelik bir adım olarak şirket, Twitter için bir Tor soğan hizmetinin başlatıldığını da duyurdu . Ancak, özel bilgileri paylaşma riskini azaltmak için paylaştığınız şeylere dikkat ettiğinizden de emin olmalısınız.

Twitter'da Daha Fazla Gizlilik Sağlayın
Konum bilgilerini kaldırmak, Twitter'da gizliliğinizi korumanın yalnızca bir yoludur. Platformun oluşturduğu diğer potansiyel gizlilik riskleri hakkında iyi bir fikir edindiğinizden emin olun.

Bilgili kalarak ve özel bilgileri koruyarak, görünüşte masum sosyal medya özellikleriyle gelen bazı tehlikelerden kaçınmaya yardımcı olabilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

UYARI: > Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.<

Yorum Gönder (0)