Dünyanın En Büyük 9 Kuşu | Bilim Teknoloji Günlüğü

Dünyanın En Büyük 9 Kuşu

Nesli tükenmekte olan Güney cassowary ( Casuarius casuarius ) Avustralya, Queensland'deki Etty Körfezi'ndeki sahilde duruyor. 

Dünyada tahminen 18.000 kuş türü vardır - bazıları çok küçüktür, örneğin yaklaşık 0,06 ons (1,7 gram) ağırlığındaki arı sinek kuşu (Mellisuga helenae) gibi . Ancak bazı kuşlar bir Amerikan kara ayısından ( Ursus americanus ) daha ağırdır. Tabii ki, küçük kuşlar hemen hemen her zaman uçabilirken, en büyük kuşlar uçamaz.

Eskiden Kuşlar Daha Büyüktü
Kuşlar, dinozorların geriye kalan tek doğrudan torunlarıdır. Fosilleşmiş bir kuşun ne kadar ağır olduğunu söylemek çok zor olsa da, genel boyutları hakkında bir şeyler söyleyebiliriz.

Yaklaşık 80 milyon yıl önce, 1,8 ila 3 metre boyunda olan Gargantuavis philoinos gibi devasa kuşlar gezegeni dolaşıyordu. Kimse G. philoinos'un uçup uçamayacağından gerçekten emin değil , ancak bugün gezegenimizde yaşayan devekuşları gibi devasa kuşları inceleyerek bildiklerimize dayanarak, profesyonel bir futbolcu gibi bacaklar ve tek bir güçlü tekmeyle bir insanın içini boşaltma yeteneği özellikler değildir. bu uçuşu çok kolaylaştırır.

Uçamayan Kuşlar Daha Büyük
Tüm kuşların içi boş kemikleri vardır, bu kuşların uçuş için yaptıkları bir adaptasyondur, ancak birçok kuş yerde takılmak üzere evrimleşmiştir. Ve And kondoru gibi uçan en büyük kuşlardan bazılarının muazzam kanat açıklıkları olmasına rağmen, hava akımlarında süzülmek zorunda oldukları için özellikle ağır değillerdir. En büyük uçan kuş, kanat açıklığı 5 metreden (17 fit) fazla olan gezgin albatrostur, ancak yalnızca 26 pound (12 kilogram) ağırlığındadır - yaklaşık olarak küçük bir corgi kadardır.

Uçamayan kuşların fiziksel olarak biraz korkutucu olmasına yardımcı olur çünkü uçamayan bir kuş için hayat mutlaka kolay değildir. Bununla birlikte, bugün var olan türlerin sayısı göz önüne alındığında, uçamama, geçmişte düşündüğünüzden çok daha sık gelişti . Bilim adamları, insanlarla bir gezegeni paylaşmasalardı, Dünya'da yaklaşık dört kat daha fazla uçamayan kuş türü olacağını tahmin ediyor. Hem uçamama (kuşlarda) hem de insanların bir arada bulunması, bir türü yok olmaya karşı daha savunmasız hale getirir.

Örneğin, Madagaskar'a özgü ve şimdiye kadar yaşamış en ağır ve en uzun kuş olarak kabul edilen fil kuşları ( Aepyornis) , devekuşlarına benziyordu, ancak 3 metre boyunda ve 1.000 pound (454 kilogram) ağırlığındaydı. Fil kuşu, devekuşlarından çok kivilerle daha yakından ilişkiliydi ve 17. yüzyılda insanlar tarafından nesli tükenmek üzere avlandı.

İşte dünyanın en büyük kuşundan başlayarak ağırlıklarına göre en büyük 9 kuş ve sürpriz! Hepsi yere bağlı.

1. Bayağı Devekuşu (Struthio camelus) — 157 kilo
Bir erkek devekuşu ( Struthio camelus ), Afrika, Kenya'daki Masai Mara'daki sahneyi araştırıyor.

Dünyanın en büyük kuşu 344 pound (157 kilogram) ağırlığında ve 9 fit (2,7 metre) boyunda diğer kuşların üzerinde kuleler. Ancak devekuşunun ağır olması, bir insandan daha hızlı koşamayacağı anlamına gelmez. Gezegendeki en uzun kuşların son derece uzun bacakları vardır ve her adımda yaklaşık 10 fit (3 metre) kat edebilirler ve saatte yaklaşık 43 mil (saatte 69 kilometre) - yaklaşık bir yarış atı kadar hızlı - en yüksek hızlara ulaşabilirler .

Devekuşları, kıtanın doğusunda ve güneyinde Sahra Çölü'nün güneyinde, Afrika'ya özgüdür. Çoğunlukla çimen, kök ve sulu meyveler gibi bitki özlerini ve ara sıra böcekleri ve kurbağa ve fare gibi küçük hayvanları yerler. Yumurtaları çok büyük, her biri 3 pound (1,3 kilogram) ağırlığında - iki düzine tavuk yumurtası kadar.

Devekuşları , diğer kuşlarda uçuş kaslarını bağlayan yapı olan omurgadan yoksun, ratit adı verilen büyük, uçamayan kuşlar grubunun en büyük üyeleridir . Devekuşları, devekuşu, cassowary, kivi ve rheaların hepsi ratittir.

2. Somali Devekuşu (Struthio molybdophanes — 287 pound (130 kilogram))
Somali devekuşu , Afrika Boynuzu'na özgü diğer devekuşu türüdür. Bazen mavi boyunlu devekuşu olarak da adlandırılır, sıradan devekuşundan daha küçüktür, ancak bilim adamları iki türün bir zamanlar tek olduğuna inanırlar. Allopatrik türleşme süreci boyunca , bir devekuşu türü coğrafi olarak ayrıldı, bu noktada birbirleriyle üremeyi bıraktılar ve ayrı ayrı evrimleşmeye başladılar. Artık iki ayrı türdürler.

3. Güney Cassowary (Casuarius casuarius) — 187 pound (85 kilogram)
Dünyanın en büyük üçüncü kuşu olan Güney cassowary'nin ( Casuarius casuarius ), bir dinozoru en çok anımsatan canlı kuş olduğu düşünülüyor.

Tüm büyük kuşlar arasında, cassowary'ler, görülmesi en etkileyici olanlardan bazılarıdır. Vahşice keskin pençeleri, gergedan benzeri bir boynuzu ( casque denir ), kafasındaki göz alıcı mavi ve turkuaz derisi ve boğazındaki iki uzun, kırmızı gergedan ile Güney cassowary'nin yaşayan bir kuş olduğu düşünülmektedir. Dinozor.

5,5 fit (2 metre) boyunda, devekuşlarının yaptığı gibi bir insanın üzerinde yükselmezler, ancak muhtemelen korkutucu bir bakma yarışmasında sizi alt edebilirler.

Kuzeydoğu Avustralya, Yeni Gine, Endonezya ve Papua Yeni Gine'ye özgü Güney cassowaries, yoğun yağmur ormanlarında uzun mesafeler boyunca duyulabilen derin, gürleyen bir sese sahiptir. Hiç kişisel olarak bir dinozor duymamış olsanız da, bu kuşun ötüşünün 21. yüzyıl Dünyasında duyacağınız en yakın şey olduğunu hayal etmek kolaydır.

Çoğunlukla meyve, mantar ve orman tabanındaki böcekleri yerler. Genellikle bataklık habitatlarında yaşadıkları için harika yüzücülerdir.

4. Kuzey Cassowary (Casuarius unappendiculatus) — 165 pound (75 kilogram)
Biraz daha küçük olan Kuzey cassowary, Güney kuzeni kadar muhteşem görünüyor; daha büyük, genişletilmiş bir kaskı , tek bir parlak sarı veya kırmızı saz ve her iki ayağında tam bir jilet keskinliğindeki pençeleri var. Tehditkar bir şekilde uğuldayan devasa bir domuza benzeyen, çok düşük frekanslı, tıkırtılı bir çağrısı var.

Kuzey cassowary, Yeni Gine'nin kuzeyinde ve bazı Endonezya adalarında alçak, bataklık yerlerde yaşar. Tüm cassowary türleri arasında en çok tehdit altında olanıdır - eti ve yumurtaları değerli gıda maddeleridir, bu da popülasyonların azalmasına neden olur .

5. Emu (Dromaius novaehollandiae) — 154 pound (70 kilogram)
Devekuşu ( Dromaius novaehollandiae ) uzun süre yemek yemeden yaşayabilir.

Devekuşu gibi devekuşu da büyük, uzun boyunlu, uçamayan kuşlardır. Cassowary'lerden daha hafif ve daha uzun olan bu Avustralya yerlisi, nerede yaşadığı konusunda seçici değildir - ormanda, çölde veya çalılık arazilerde mutludur. Bitki maddesi yerler ve yiyecek hazır olduğunda çok fazla yağ alabilirler. Yemek yemeden yaşayabilmelerine rağmen, her gün tatlı suya erişmeleri gerekiyor, bu da onları kıtanın bazı bölgelerindeki sığır ve koyun yetiştiricileri için bir baş belası yapıyor.

Dişi devekuşu erkeklerden daha büyüktür ve 1,9 metreden uzundur. Her ikisi de uzun mesafelerde duyulabilen alçak homurtulu patlamalar yapar.

6. İmparator Penguen (Aptenodytes forsteri) — 46 kilo
İmparator penguenler ( Aptenodytes forsteri ) Japonya'nın Hokkaido kentindeki Asahikawa Hayvanat Bahçesi'nde bir grup halinde yürüyorlar. 

İmparator penguenleri , tüm penguenlerin en büyüğüdür ve hala uçamamalarına rağmen bu listedeki ilk sıçan olmayan penguenlerdir. Yaklaşık 45 inç (114 santimetre) boyunda olan imparator pengueni, Antarktika buz tabakalarında büyük gruplar halinde yaşar - vahşice soğuk bir ortamda ısınmak için bir araya toplanmak için kullanışlıdır .

Bu nispeten kısa kuşları bu kadar etli yapan şey, son derece yoğun tüylerle birlikte onları buzlu manzarada sıcak tutan etkileyici bir yağ tabakasıdır. Kış aylarında, dişiler ava çıkarken, erkekler bir paketteki yumurtalarla ilgilenerek açlık diyetine girerler. Bu süre zarfında vücut ağırlıklarının yarısını kaybedebilirler .

7. Greater Rhea (Rhea americana) — 40 kilo
Listemizde yedinci sırada yer alan büyük rhea ( Rhea americana ) Güney Amerika'ya özgüdür.

Başka bir ratite, daha büyük rhea bir devekuşu veya devekuşu andırır, ancak Güney Amerika'ya özgüdür. Ayrıca boyları 1,5 metrenin biraz altında olan kuzenlerinden çok daha küçüktürler - ama yine de Amerika'nın en büyük kuşudurlar .

Büyük rhealar Brezilya, Bolivya, Uruguay, Paraguay ve Arjantin'in otlaklarında gruplar halinde yaşarlar ve burada küçük hayvanlar ve böceklerin yanı sıra bitki maddesini de yerler.

8. Yerli Hindi (Meleagris gallopavo) — 86 pound (39 kilogram)
Yerli hindi, bu listede çok şişman olmasaydı uçabilecek tek kuştur. Hindilerin, ratitlerin ve penguenlerin aksine bir omurgası vardır. Bu, havalanmak için ihtiyaç duydukları tüm donanıma sahip oldukları ve vahşi meslektaşlarının uçabileceği anlamına gelir . Bununla birlikte, yerli hindiler, insanları beslemek için kısa sürede büyük miktarlarda kilo almak üzere ticari olarak yetiştirilmiştir.

Yabani hindiler evcil hindilerle aynı bilimsel adı taşır , ancak dişiler maksimum 11 pound (5 kilogram) ve erkekler maksimum 24 pound (11 kilogram) ağırlığındadır.

9. Cüce Cassowary (Casuarius bennetti) — 34 kilo
Doğu Papua Yeni Gine'ye özgü olan cüce cassowary, 39 ila 53 inç (99 ila 135 santimetre) boyunda duran en küçük cassowary türüdür . Bataklığı seven kuzenlerinin aksine, kayalık dağlık arazide yaşarlar. Ayrıca sazlardan yoksundurlar, ancak renkli mavi ve kırmızı başları ve boyunları ve miğfer benzeri uzun bir kaskları vardır.

Şimdi Bu İlginç
Devekuşları başlarını gerçekten kuma gizlemezler, ancak yuvalarını toprağa kazarlar ve potansiyel avcılar yaklaştığında yumurtalarını kontrol etmek için yuvaya bakarlar. Ayrıca avcılar tarafından daha az görünür olmak için ara sıra boyunları yere düz olarak uzanırlar.

Yorum Gönder

UYARI: > Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.<

Daha yeni Daha eski