Google Hesabınızı Silerse Kaybedebileceğiniz 4 Şey | Bilim Teknoloji Günlüğü

Google Hesabınızı Silerse Kaybedebileceğiniz 4 Şey

Google şu anda etkin olmayan hesapları aktif olarak siliyor. Bunun sizi etkileyebileceğinden mi endişeleniyorsunuz? Google hesabınızı silerse kaybedebilecekleriniz burada.

Google, etkin olmayan hesap politikasını Mayıs 2023'te güncelledi ve son iki yılda herhangi bir etkinlik olmayan hesapları silmeye başlayacak. Google'ın bakış açısından mantıklı olsa da, internetin geri kalanına rahatsız edici haberler getirebilir.

Bunun nedeni, yalnızca Google'a değil, birçok kişinin birden çok hesaba erişmek için Google Hesaplarını kullanmasıdır. Peki, Google etkin olmayan bir hesabı silerse hangi verileri kaybedebilirsiniz?

1. Google Fotoğraflarınızı Kaybedebilirsiniz
Google Fotoğraflar, özellikle fotoğraflarınızı ve videolarınızı otomatik olarak yedeklediği için birçok kullanıcı için kullanışlı bir araçtır. Google, resimleri düzenlemeyi kolaylaştırmak için Google Fotoğraflar'ı bile güncelledi .

Ancak fotoğraflarınızı, özellikle artık kullanmadığınız eski bir Google hesabına sahip eski bir telefondaki fotoğraflarınızı depoladığınız tek yer burasıysa, Google hesabınızı sildiğinde hepsini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Bundan kaçınmak için eski Google hesabınıza giriş yapmalı ve tüm içeriğini indirmelisiniz. Bu şekilde, Google silse bile, cari hesabınızda veya bilgisayarınızda depolanan anılarınızın bir kopyasına sahip olursunuz.

2. Herkese Açık Google Drive Dosyaları Sonsuza Kadar Kaybolabilir
Olabilecek başka bir şey de, kullanılmayan bir Google hesabının Google Drive'ında barındırılan bir dosyanın sonsuza kadar kaybolmasıdır. Ne de olsa Google Drive dosyalarını Gmail dışı hesaplarla paylaşabilirsiniz ve birçok kişi bundan faydalanıyor.

Ancak, paylaştıkları dosyayı artık kullanmadıkları bir hesap üzerinden yüklerlerse, Google'ın o hesabı silme riski vardır. Ve Google bunu yaptığında, ilişkili tüm Google hizmetleri (Google Fotoğraflar, Gmail, YouTube, Google Drive ve daha fazlası) kaybolur.

Bu nedenle, bir Google Drive hesabından sık sık bir dosya indiriyorsanız ve Google söz konusu hesabı devre dışı bıraksa bile dosyanın açık kalmasını sağlamak istiyorsanız, dosyayı indirmeli ve kendi Google hesabınıza yüklemelisiniz. Oradan, gelecekte erişimi sağlamak için başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

3. Diğer Hesaplara Erişiminizi Kaybedebilirsiniz
Bu, özellikle Tek Oturum Açma ( Tek Oturum Açma nedir? ) ve kullanıcı adı olarak Google hesapları çağında, bir Google hesabının silinmesinin başka bir rahatsız edici yan etkisidir . Şunu hayal edin; eski hesabınızı kullanarak Spotify'a abone oldunuz. Ancak, Spotify hesabınıza erişiminizi kaybetmediğiniz için durumun böyle olduğu hakkında hiçbir fikriniz yok.

Google eski hesabınızı silerse, örneğin Spotify hesabınıza erişiminizi de kaybetme ihtimaliniz vardır. Bunun nedeni, hesabınızı kurtarmanız gerekirse, artık orijinal e-postanıza erişiminizin olmadığını fark edeceksiniz.

Bu sorun Spotify'dan daha fazlasını etkileyecektir; kullanıcı adı olarak eski e-posta adresinizi kullanan hemen hemen tüm hizmetleri etkileyebilir.


4. Silinmiş Bir Hesaba Artık E-posta Gönderemezsiniz
Çoğu kişi, e-posta göndermek ve almak için etkin Google hesabını kullanır. Ancak, birkaç tanesi Gmail'de birden çok adrese otomatik olarak e-posta iletebilir . Bazıları bunu, adını değiştirdiği ancak kimseyi bilgilendirmek istemediği için yaparken, diğerleri bunu anonimliğini korumak için yapıyor.

Diğer zamanlarda, birkaç kişi, anılarıyla bağlantıda kalmak için kaybettikleri sevdiklerine e-posta gönderir. Ancak nedeni ne olursa olsun, Google bu adresi kullanılmadığı için silerse, artık bu adrese e-posta gönderemezsiniz.

E-postaları bu eski adresten yeni Google hesabınıza yönlendirirseniz, önemli e-postaları kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Gönderen, mesajının etkin gelen kutunuza ulaşması yerine 550 Hata: Kullanıcı Bilinmeyen yanıtı alır. Birini hatırlamak için o eski Google hesabını kullanırsanız, onu kaybetmek cesaret kırıcı olabilir, özellikle de bu, o kişiyle son bağlantınızsa.

Google Hesabınızın Silinmesini Durdurun
Neyse ki, Google'ın hesabınızı silmemesini sağlayabilirsiniz. En temel şey, eski Google hesabınıza giriş yapmanız, bu hesabı kullanarak e-posta okumanız ve göndermeniz, Google Drive'ından bir dosya yüklemeniz veya indirmeniz veya bu hesapta bir YouTube videosu izlemenizdir.

Ayrıca bir YouTube videosu yükleyebilirsiniz ve Google hesabınızı silmez. Ancak, siz yokken bile hesabınızın etkin kalmasını sağlamak istiyorsanız, Google hesabınızla ilgilenmesi için etkin olmayan bir hesap yöneticisi atamalısınız.

Yorum Gönder

UYARI: > Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.<

Daha yeni Daha eski