iPhone Şifrenizi Eski Şifresiyle Nasıl Sıfırlayabilirsiniz? | Bilim Teknoloji Günlüğü

iPhone Şifrenizi Eski Şifresiyle Nasıl Sıfırlayabilirsiniz?

Hızlı hareket etmeniz koşuluyla, yeni şifresini unuttuysanız iPhone veya iPad'inizi silmenize gerek yoktur.

Temel Çıkarımlar
- iOS 17, yeni parolayı unutursanız cihazınızın kilidini açmak için geçici olarak eski parolanızı kullanmanıza olanak tanır.
- Şifreyi beş kez yanlış girin, "Şifreyi mi unuttunuz?" seçeneğini seçin. yeni bir şifre ayarlamak ve iPhone'unuzun kilidini açmak için önceki şifreyi girin.

iPhone'unuzun şifresini değiştirdikten kısa bir süre sonra unutmaktan daha kötü bir duygu olamaz. Apple bunu anlıyor ve bu nedenle tamamen kilitlenmeyi önlemek için kullanıcılara yeni bir şifreyi eski şifreyle sıfırlamaları için kısa bir süre veriyor.

iPhone'unuzun Parolasını Sıfırlamak için Eski Parolayı Kullanma
iOS 17'den önce iPhone'unuzun parolasını unutmak , iOS'u fabrika durumuna sıfırlamak ve parola değişikliğinden önce yapılan bir yedeklemeden verilerinizi geri yüklemek anlamına geliyordu . Bu yalnızca son derece zaman alıcı bir süreç olmakla kalmaz, aynı zamanda iPhone veya iPad'inizi düzenli olarak yedeklemediğiniz sürece değerli verilerinizin bir kısmını da kaybedebilirsiniz.

Neyse ki iOS 17'nin piyasaya sürülmesinden bu yana Apple, iPhone veya iPad'inizin kilidini açmanıza ve eski parolanızı kullanarak yeni değiştirdiğiniz parolayı sıfırlamanıza olanak tanıyor.

Cihazınızın şifresini eski şifreye sıfırlayabilmeniz için son 72 saat içinde değiştirilmiş olması gerekmektedir.


Önceki şifrenizi hatırladığınızı ve şifrenizi en son değiştirmenizin üzerinden 72 saat geçmediğini varsayarsak, yapmanız gerekenler şunlardır:
- iPhone Kullanılamıyor ekranını görene kadar şifreyi beş kez yanlış girin .
- Şifrenizi mi unuttunuz? seçeneğine dokunun. Ekranın sağ alt köşesindeki seçenek.
- Şimdi Önceki Parolayı Girin'e dokunun .
- Bir sonraki sayfada eski şifrenizi girin. Hemen şifrenizi değiştirmeniz istenecektir. Yeni şifrenizi yazın ve cihazınızın kilidini açın.

Yeni oluşturulan şifrenizi unutmayacağınızdan eminseniz veya bir başkasının önceki şifrenizi bildiğine inanıyorsanız, önceki şifrenizin süresinin dolmasını seçebilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar > Yüz Kimliği ve Parola > Önceki Parolanın Süresini Şimdi Sona Erdir > Şimdi Süresini Doldur seçeneğine gidin .

Bunu yapmanın, artık iPhone veya iPad'inizin kilidini açmak için önceki şifrenizi kullanamayacağınız anlamına geldiğini unutmayın.

Bu yöntem, yakın zamanda değiştirdiğiniz şifreyi unutmanız durumunda cihazınıza erişmenize olanak tanısa da, 72 saatlik ek süre sona erdiğinde hiçbir işe yaramaz. Bu nedenle, tek seçeneğinizin cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak olduğu bir durumda kalmanız durumunda iPhone veya iPad'inizi düzenli olarak yedeklemenizi öneririz .

Yorum Gönder

UYARI: > Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.<

Daha yeni Daha eski